weblogo-fysio-1280

Wilt u meer weten?

Dry needling

is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. D.m.v. een speciale techniek worden spieren aangeprikt, die vervolgens snel en langdurig ontspannen. Meer informatie over dry needling (pdf, 246 Kb)

Mobilizing awareness ®

Deze methode richt zich op sensomotorische reëducatie en is ontwikkeld door Servaas Mes, fysiotherapeut/Somatic practitioner & docent. Zijn methode is o.a. gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.

Deze eenvoudige, maar doordachte, pijnvrije behandelwijze kenmerkt zich door rustige oefeningen die gebaseerd zijn op de natuurlijke manier van bewegen. Dit zijn de natuurlijke bewegingspatronen die ieder mens vanuit de vroegere ontwikkeling als kind zonder problemen uit kan voeren. Als gevolg van ondermeer stress, pijn, blessures, operaties kunnen deze bewegingspatronen ontregeld raken. Dit heeft ook weer invloed op de ademhaling, de lichaamshouding en het bewegen tijdens liggen, zitten, staan en lopen.

Zelf heb je meestal niet in de gaten dat je op een andere manier bent gaan bewegen. Daarom kan het soms jaren duren voordat er echte klachten ontstaan.

Bij een onnatuurlijk bewegingspatroon ontstaat er een dysbalans tussen de spieren in je lichaam. Dat wil zeggen dat er spieren zijn die te hard werken en overbelast raken en dat er spieren zijn die juist zwakker worden of worden ´vergeten´. De samenwerking van deze spieren is niet meer optimaal en ze kunnen niet meer op het juiste moment, met de juiste hoeveelheid kracht aan een beweging mee werken. De enige manier om jou lichaam optimaal aan te sturen is door te werken vanuit de hoofdcomputer. Jouw hersenen. Met deze methode vergroten we door een rustige, laag belaste manier van bewegen, je bewustzijn. Je beweegt daardoor meer in het hier en nu en zult beter in contact komen te staan met je spieren. Er ontstaat een betere coördinatie van de spieren en dat geeft een merkbare verandering in lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties.

De methode is toepasbaar op het volledige spectrum van het menselijk bewegen: van patiënten die nauwelijks nog kunnen bewegen tot aan de begeleiding van topsporters toe.

Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

IMG_2848
website: roodvos web & design