weblogo-fysio-1280

Wie we zijn:

Theo van LieropKoen VerstelleAnja Bierens-NoordhoornDevi Appelhof

Team Fysiotherapie Van Lierop.
Theo van Lierop, Koen Verstelle, Anja Bierens-Noordhoorn en Devi Appelhof.
Klik op een foto voor een nadere kennismaking

Theo van Lierop, fysiotherapeut, manueel therapeut.

Ik werk sinds 1980 als fysiotherapeut in mijn praktijk en sinds 1989 als manueel therapeut. Mijn aandachtgebieden zijn chronische problemen met pijn en met bewegen; klachten, die te maken hebben met stress (hoofdpijn, hyperventilatie, paniekstoornis). Daarbij vind ik samenwerking met ergotherapie, oefentherapie, haptotherapie en de psycholoog belangrijk.

Altijd is het boeiend om mensen te begeleiden na ongevallen en/of operaties. Regelmatig zie ik vrouwen met aan zwangerschap gerelateerde bekkenklachten. Tevens ben ik lid van het Schoudernetwerk Noord-Brabant.

In mijn werk is mijn voornaamste doel dat de patiënt weer zelfredzaam wordt. Daarbij is een aktieve inbreng van de patiënt noodzakelijk.

We hebben een jong paramedisch team en dat vind ik, als oudere fysiotherapeut, erg stimulerend.

Theo van Lierop werkt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Koen Verstelle, fysiotherapeut, manueel therapeut.

Vanaf 2012 ben ik werkzaam in deze praktijk. In juni van datzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen. In 2013 heb ik de opleiding “Dry Needling” gedaan (zie de pagina meer weten). In juni 2017 ben ik afgestudeerd aan de Masteropleiding Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort.

Aansluitend ben ik gestart als docent op deze opleiding.

Ik denk dat de combinatie van het werken in de praktijk en het doceren zowel een mooie afwisseling voor mijzelf is, alsmede een goede manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste evidentie en behandelmogelijkheden.

Het boeiende aan het vak vind ik dat ik iedere dag weer verschillende mensen met andere gezondheidsproblemen zie. Het vinden van de juiste behandelstrategie kan dan soms best een puzzel zijn. Het geeft echter extra voldoening als ik deze puzzel samen met de patiënt weet op te lossen en ik aan de hulpvraag kan beantwoorden.

Ik ben breed geïnteresseerd, maar mijn affiniteit ligt bij de werkende en/of sportende mens en in het bijzonder bij wervelkolom-gerelateerde klachten, zoals lage rug- nek- en hoofdpijnklachten. Daarnaast vind ik het een uitdaging om mensen met een chronische (pijn)klacht te behandelen.

Koen Verstelle werkt op maandag tot en met donderdag.

Anja Bierens-Noordhoorn, fysiotherapeut

Sinds 2004 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en vanaf 2008 in deze praktijk. In mijn werk richt ik me op het vergroten van het bewustzijn met betrekking tot bewegen en op het verbeteren van inzicht in het gezondheidsprobleem. Daarbij vind ik het belangrijk, dat je niet alleen in de praktijk, maar ook thuis verder werkt aan herstel. Samen zoeken naar oplossingen van gezondheidsproblemen vind ik een uitdaging

Ik heb ervaring in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson en mensen met een herseninfarct (CVA). Zinvol daarbij vind ik ook het geven van groepslessen voor deze mensen, die veelal veel problemen met bewegen hebben. Ook de samenwerking met de logopedist, de ergotherapeut en de huisarts vind ik daarbij belangrijk.

Veel affiniteit heb ik met de ouder wordende mens. In dat kader kom ik ook aan huis (bijvoorbeeld om het valrisico in kaart te brengen).

Maar daarnaast behandel ik ook kinderen, sporters (specifiek dansers) en vrouwen met bekkenklachten, die te maken hebben met de zwangerschap.

De methode waar ik veel mee werk is "mobilizing awareness" Zie hiervoor de pagina meer weten.

Anja Bierens-Noordhoorn werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Devi Appelhof, fysiotherapeut, manueel therapeut i.o.

In 2012 ben ik, met genoegen, afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Sinds Juni 2014 ben ik werkzaam binnen deze praktijk.

Als fysiotherapeut ben ik breed georiënteerd en geïnteresseerd, daardoor zie ik binnen de praktijk veel verschillende klachten en/of gezondheidsproblemen. Tijdens mijn studie heb ik mijzelf gespecialiseerd in het revalideren van mensen met voornamelijk somatische of neurologische problematiek. Het werken in een multidisciplinaire setting binnen deze praktijk maakt het, zowel voor mij als de cliënt, waardevol doordat je profiteert van de aanwezige expertises.

Bovendien vind ik het, door mijn sportieve achtergrond, leuk om mensen met sport gerelateerde klachten en blessures te behandelen en te begeleiden.

In 2014 heb ik de opleiding ‘DryNeedling’ gevolgd (zie "meer weten").
Op het moment volg ik een opleiding tot Master Manueel Therapeut.

Fysiotherapie vraagt vaak een intensieve samenwerking tussen cliënt en therapeut. De behandeling wordt afgestemd op de hulpvraag, waarbij niet enkel de klacht maar de hele persoon centraal staat. Persoonlijk contact met de cliënt vind ik erg belangrijk.

Devi Appelhof werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


website: roodvos web & design